Зеленський доручив Міненерго інформувати суспільство «про стан робіт в енергетиці» 

by Max

Президент Володимир Зеленський заслухав «кілька важливих доповідей» протягом дня – про це він повідомив у вечірньому зверненні 2 липня.

«Щойно доповідав керівник Служби зовнішньої розвідки. Зрозуміле коло питань – про те, що нам загрожує, і про можливості, якими можемо скористатись. Є хороші перспективи», – розповів він.

Крім того, голова держави заслухав доповідь голови уряду Дениса Шмигаля, в тому числі щодо інфраструктури в регіонах. Крім того, доповідь стосувалася захисту об’єктів енергетики:

«Активний захист, РЕБ і все інше. (Шмигаль – ред.) доповів і щодо відбудови та нашої роботи з європейськими партнерами заради розширення імпорту електрики в Україну. Зараз ми повністю вибираємо обсяг імпорту, який погоджено з ЄС, і я вдячний усім сусідам за цю допомогу. Робимо все, щоб збільшити імпорт, і це має бути європейське рішення. Урядовці наші працюють над відповідною згодою».

Читайте також: Міненерго: негода може ускладнити роботу енергопідприємств у шести областях

Зеленський додав, що доручив віцепремʼєр-міністру Михайлу Федорову на найближчому засіданні Ставки представити аналіз дотримання операторами звʼязку рішень для гарантування звʼязку в умовах відключень електрики.

«Доручив також міністру енергетики буквально в щоденному режимі інформувати людей про стан робіт в енергетиці, про наявні дефіцити і про те, що країна робить заради їх заповнення. Уряд повинен і значно активніше працювати для того, щоб у наших людей і наших компаній було більше можливостей закуповувати, виробляти, встановлювати все необхідне обладнання, щоб пройти цей складний період», – заявив президент.

Також, за його словами, він доручив міністру оборони Рустему Умєрову, який перебуває в США з візитом, отримати конкретні дати доставки нових систем Patriot, про які в Києва є домовленість із партнерами.

В Україні через російські атаки на українську енергосистему діють графіки погодинних вимкнень світла. Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Новини по темі