З піснями та фаєрами. У Дніпрі відбулася акція «Не мовчи. Полон вбиває» на підтримку військовополонених

by Max

У суботу, 27 квітня, в Дніпрі відбулася акція «Не мовчи. Полон вбиває» на підтримку українських військових, які перебувають в російському полоні, зокрема бійців Маріупольського гарнізону.

На цю, вже 19-ту акцію, зібралися близько ста людей – дружини, наречені, сестри, батьки полонених, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Вони вийшли у центр міста, на Європейську площу. У руках тримали плакати з написами «Без нього мене не існує», «Ви тут живете, вони там виживають», «Моє серце в полоні». «Де Азов?» тощо.

Дружина військовополоненого Тетяна каже, що чекає на чоловіка понад 23 місяці. Він вийшов у полон з «Азовсталі» 17 травня 2022 року, офіційної інформації про місце утримання немає, але зі слів тих, хто вийшов з полону, він – на території Росії, говорить дружина.

«Про умови утримання – можна тільки здогадуватися. Тримаємося, а що робити. Син пішов до школи, в перший клас – без батька, вже – у другий… Приходжу на всі акції, обмінюємося інформацією, підтримуємо родини, гуртуємося», – каже Тетяна.

Акцію провели в форматі концерту – рідні військовополонених читали вірші, вуличний музикант виконував патріотичні пісні. Учасники акції також запалили фаєри – синій і жовтий, чорний і червоний, а також малиновий та зелений – за кольорами прапора Державної прикордонної служби України.

Співорганізаторка акції Роксана Лещенко зазначає: зібралися, аби нагадати суспільству, що українські військові вже третій рік перебувають у полоні.

Акція «Не мовчи. Полон вбиває» на підтримку українських військовополонених. Дніпро, 27 квітня 2024 року

«Щоразу ми робимо акцію в різних форматах – перформанс, концерт, хода, скоро буде – у формі вуличної виставки. Ми виходимо щосуботи, ми боремося за наших людей. І маємо надію, що міжнародні структури звернуть уваги й допоможуть нам повернути наших хлопців додому», – сказала Радіо Свобода Роксана Лещенко.

Учасники акції також скандували гасла на кшталт «Слава Україні! Героям Слава!».

Схожі акції цього дня відбуваються в різних містах України – у Києві, Львові, Одесі, Миколаєві, Чернігові, Чернівцях тощо, а також за кордоном.

Новини по темі