минулої доби на фронті було 189 боїв, сили РФ атакують на 11 напрямках

by Max

Протягом минулої доби на фронті було 189 бойових зіткнень, «найгарячішим» залишається Покровський напрямок, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

На цьому напрямку українські оборонці відбивали 49 російських атак поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Восход, Яснобродівка і Нетайлове Донецької області.

Також сили РФ інтенсивно атакують на Сіверському та Торецькому напрямках – тут українські військові відбили 21 і 28 атак відповідно в районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного, Виїмки, а також Торецька, Північного, Південного, Залізного та Нью-Йорка Донецької області.

Читайте також: «Підходимо до піку»: чого далі чекати від Росії – аналізує військовий експерт Гетьман

За даними штабу, на Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 17 – Сили оборони відбивали російські атаки в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Берестового та Піщаного Харківської області; Стельмахівки Луганської області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати війська РФ в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де противник 10 разів намагався прорвати оборону українських військ.

Загалом російські війська минулої доби атакували на 11 напрямках.

Читайте також: Замкнуте коло НАТО: як хибні висновки затягують війну

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 23 червня заявив, що ситуація на фронті є «досить складною» і такою залишатиметься ще щонайменше місяць, однак, як він сказав, «Армагедону не буде».

Наприкінці червня американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська зберігають темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому районі 18 червня і, ймовірно, мають на меті послабити український виступ у цьому районі.

Аналітики зауважили, що більш глибокий український виступ у районі Торецька на Донеччині зробить російські війська більш вразливими для українських контратак на південному фронті в напрямку Часового Яру і північному фронті – біля Авдіївського виступу.

Новини по темі