Білий дім відреагував на намір Іспанії, Ірландії, Норвегії визнати Палестинську державу

by Max

Кожна країна може сама прийняти рішення про те, чи визнавати палестинську державу, але президент США Джо Байден вважає, що найкращим підходом є прямі переговори між сторонами, заявили у Білому домі.

«Кожна країна має право схвалювати власні рішення. Але позиція США з цього питання чітка. Президент Байден підтримав рішення про дві держави. Він так само заявляв, що це рішення про дві держави має бути досягнуто шляхом прямих переговорів між сторонами, а не шляхом одностороннього визнання. Це принципова позиція, якої ми дотримуємося послідовно. Ми доноситимемо її до наших партнерів по всьому світу, і ми побачимо, що з цього вийде», – сказав радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван на брифінгу.

Так у Білому домі прокоментували оголошення Ірландією, Іспанією та Норвегією про намір визнати Палестинську державу до кінця цього місяця.

Незалежність Палестинської держави визнають 138 зі 193 країн – членів ООН, в тому числі Китай і Росія. При цьому такі країни як Ізраїль, США, Велика Британія, Франція та Німеччина незалежність не визнають.

Новини по темі