ЄС запровадив санкції проти найбільшого в Росії оператора контейнерних перевезень

by Max

Євросоюз запровадив санкції проти найбільшого оператора контейнерних перевезень «Трансконтейнер» через агресію Росії проти України. Під обмеження також потрапив генеральний директор компанії Михайло Концерєв.

Приводом для санкцій ЄС є незаконна торгівля зброєю з КНДР. Зокрема, вантажні контейнери оператора помітили на шляху до північнокорейського порту Раджин. Крім того, як стверджує Євросоюз, «Трансконтейнер» забезпечував постачання боєприпасів на склад озброєнь російської армії в Тихорецьку, приблизно за 400 кілометрів від кордону з Україною.

Євросоюз також зазначив, що компанія продовжує працювати в особливій економічній зоні «Алабуга» в Татарстані. «Алабуга», як стверджує європейська сторона, співпрацює з міністерством оборони Ірану та виробляє безпілотники типу «Шахед», які в Росії отримали назву «Герань».

Крім того, санкції запроваджені проти російської фірми з надання фінансових послуг «Титул» та її голови Дмитра Бєлоглазова. У Росії він відомий також як власник бренду канцелярських товарів та засновник компанії Erich Krause.

Також до переліку включили компанії «Іліадіс» та Rasperia Trading Limited.

Як уточнюється в офіційному журналі ЄС, Rasperia володіє акціями європейської компанії Strabag SE. Ці акції були заморожені, оскільки Rasperia була під контролем Олега Дерипаски. З документа випливає, що Дерипаска, який перебуває в списку санкцій Євросоюзу, скоординував з Бєлоглазовим складну схему ухилення для продажу заморожених акцій Strabag.

Фірма«Титул» створила «дочку» під назвою «Іліадіс», ідеться в публікації. Надалі дочірня компанія придбала частку Дерипаски у Rasperia, а з ними – і заморожені акції Strabag. Так Дерипаска отримав еквівалентну вигоду від продажу Rasperia, йдеться в документі.

Новини по темі