САП підтвердила обшуки у детектива НАБУ

by Max

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердила проведення обшуків вдома у співробітника Національного антикорупційного бюро.

Як повідомила у телеграмі пресслужба відомства, САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками бюро. За даними прокуратури, це провадження розпочали після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

У САП зауважили, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося, обшук проводили виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

«До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро», – наголошують в антикорупційній прокуратурі.

У НАБУ наразі ці слідчі дії не коментували.

Раніше видання «Українська правда» з посиланням на свої джерела повідомило, що САП та співробітники поліції проводять обшуки в працівника НАБУ в межах розслідування про витік інформації в справі щодо «Великого будівництва». За даними видання, слідчі дії проводили в детектива НАБУ Валерія Полюги.

Журналісти писали, що підставою для обшуків стало розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах підприємця Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування щодо «Великого будівництва».

Як йшлося у раніше опублікованих розслідуваннях «Схем» та «УП», Юрій Голик називає себе консультантом «Великого будівництва» та присутній на ключових нарадах Офісу президента про плани відбудови України.

У грудні минулого року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки у Юрія Голика.

Новини по темі