Зростає кількість спроб використання підроблених документів на кордоні – ДПСУ

by Max

У 2024 році «майже удвічі» збільшилася кількість спроб незаконного перетину кордону громадянами з використанням підроблених документів, йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби (ДПСУ).

Водночас прикордонники кажуть, що «удосконалюють методи виявлення фальшивок».

«До прикладу, цього року, у порівнянні з минулим роком (2023 роком – ред.), майже удвічі збільшилася кількість спроб незаконного перетинання кордону громадянами з використанням підроблених документів. З початку 2024 року прикордонники виявили понад 700 сфальшованих документів», – зазначають у відомстві.

Також, за даними ДПСУ, «на 6 % збільшилася кількість виявлених транспортних засобів із підробленими, несправними документами, а також номерами агрегатів, які не відповідають записам у реєстраційних документах».

12 червня речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану, було викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Міністр МВС Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Новини по темі