Японія послабила візові вимоги для громадян України – посольство

by Max

Японія послаблює візові вимоги для громадян України, повідомило 25 червня посольство Японії в Україні. Заходи почали діяти з 24 червня.

«Це – ще один крок для подальшого розвитку двосторонніх відносин між Україною і Японією, у тому числі сприяння культурному обміну, комерційним відносинам між країнами і підтримці зусиль з відбудови України», – йдеться в повідомленні посольства у соцмережі Х.

У диппредставництві не уточнили, в чому саме полягає послаблення вимог. Водночас у лютому цього року посольство без зазначення точної дати анонсувало зміни для короткострокового перебування громадян України (власників звичайних паспортів) у Японії.

Тоді у диппредставництві уточнювали, про що саме йдеться:

  • штатні працівники українських компаній, які беруть участь у проєктах співпраці між Японією і Україною, увійдуть до переліку заявників, які мають право на отримання багаторазових віз для короткострокового перебування з діловими цілями, крім того, буде пом’якшено вимогу наявності історії поїздок до Японії;
  • родичі евакуйованих у Японію українців увійдуть до переліку заявників, які мають право на отримання багаторазових віз для короткострокового перебування з метою відвідування родичів чи знайомих.
  • багаторазові візи (дійсні протягом п’яти років, з дозволеним періодом перебування до 90 днів для кожного візиту) видаватимуться заявникам з високими доходами і членам їхніх сімей.

У посольстві вказували, що послаблення візових вимог покращать умови для бізнесменів і родичів евакуйованих з України, які проживають в Японії.

З початку широкомасштабної війни Росії проти України Японія прийняла трохи більше ніж 2,5 тисячі українських біженців. Станом на кінець 2023 року в країні залишилася близько 2 100 українців, повідомляв посол України в Японії Сергій Корсунський. Здебільшого це – жінки, діти і пенсіонери з Донецької і Луганської областей. Є і чоловіки, яким вдалося виїхати разом із родинами з окупованих територій через Росію. Усі вони мають статус «евакуйованих».

Новини по темі