він вигукував «Слава Україні» у відділку поліції

by Max

Ревдинський міський суд Свердловської області РФ заарештував на 13 діб громадянина Казахстану Андрія Хохлова у справі про демонстрацію екстремістської символіки за те, що він вигукував «Слава Україні” у відділку поліції. На ухвалу суду звернула увагу «Медіазона».

Хохлова затримали 4 червня на вулиці через те, що він нецензурно лаявся. Його доставили до відділку поліції, де, як стверджується, він став «розмахувати руками» та кричати «Слава Україні».

За обсценну лексику в громадському місці щодо нього склали протокол про дрібне хуліганство (частина 1 статті 20.1 КпАП) та оштрафували на 500 рублів. За другим протоколом за частиною 1 статті 20.3 КпАП йому призначили арешт на 13 діб. Суд визнав фразу «Слава Україні» «атрибутикою вітання екстремістських організацій Українська національна асамблея – Українська народна самооборона» та «Правий сектор».

Хохлов визнав провину і покаявся. За його словами, він був п’яний, коли вигукував «Слава Україні» у відділку поліції.

З 2018 року гасло «Слава Україні!» стало офіційним вітанням Збройних сил України та Національної поліції країни. 18 січня 2024 року міністерство юстиції Росії внесло символіку Організації українських націоналістів та гасло «Слава Україні» до переліку заборонених.

Новини по темі