«Важко описати пекло» – начальник МВА Часового Яру про стан міста

by Max

У Часовоярській громаді станом на 27 червня залишається 643 людини, дітей серед них немає, розповів начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус в ефірі Радіо Донбас Реалії (проєкт Радіо Свобода).

За його словами, серед тих, хто відмовляється евакуюватися, «аргумент фактично залишається один: «це мій будинок, я залишаюся на своїй землі». «Більшість людей, які залишилися в громаді – це люди похилого віку… Тому довести важко їм, що треба евакуюватися і що саме це рятує життя», – розповів Чаус.

На прохання описати те, що відбувається в Часовому Ярі, начальник адміністрації відповів, що «це важко зробити, тому що важко описати пекло».

«Місто щодня під обстрілом. Мікрорайон «Новий», «Жовтневий», безпосередньо мікрорайон «Східний» – як ми його називаємо, «Канал». На «Каналі» взагалі, слава Богу, немає людей – цивільних, я маю на увазі. Там зараз ситуація найскладніша. А так кожен мікрорайон, кожна вулиця щодня потерпає від обстрілів. Росія використовує весь арсенал, який тільки в неї є. Сюди летить усе. «Гради», артилерія, міномети, танкові обстріли, робота дронів – усе постійно. І плюс додамо, звичайно, ще авіацію», – розповів Сергій Чаус.

Він додав, що в місті зруйновані всі багатоповерхівки, їх «тільки зносити і будувати щось нове». У приватному секторі руйнування менші, але «немає жодного вцілілого будинку: як мінімум немає вікон, побитий дах».

Часів Яр – місто в Донецькій області з населенням понад 10 тисяч людей до початку повномасштабного вторгнення РФ. Лінією фронту воно стало після того, як російські військові захопили розташоване за 10 кілометрів від Часового Яру місто Бахмут.

Новини по темі