Росія використовує на місяць 3200-3500 КАБів проти цивільного населення

by Max

Російські військові завдають масованих ударів керованими авіаційними бомбами по цивільному населенню України, намагаючись залякати людей і змусити їх залишити території населених пунктів, щоб потім їх окупувати, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

«Росія використовує на місяць 3200-3500 КАБів – це керовані авіаційні бомби – виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі. Щоб люди боялися і тікали з того чи іншого міста, з тієї чи іншої громади, а Росія мала змогу окупувати ці села й міста. І це головна мета. Те саме робив Гітлер – коврове бомбардування. Все те саме, як за однією методичкою», – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що операція російського правителя Володимира Путіна із захоплення Харкова провалилася.

«Наші хлопці стабілізували ситуацію. Непросто. Ми очікували позитивного голосування Конгресу США. Ми очікували вісім місяців. Дуже складно… Але вони не змогли захопити місто, яке хотіли захопити», – сказав президент.

Він висловив очікування, щоб уся «підтримка, яка була проголосована, щоб вона дійшла в Україну».

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що в України немає достатньої кількості ракет протиповітряної оборони, щоб зупинити тисячі КАБів, якими атаку Росія.

Сили РФ активно застосовують КАби для атак українських населених пунктів і позицій українських військових. Зокрема, ці бомби інтенсивно застосовувалися під час російського наступу на північ Харківщини.

Новини по темі