окрім Тимошенка, НАБУ провели обшуки в координатора «Великого будівництва» Голика

by Max

Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в Юрія Голика – координатора проєкту «Велике будівництво». Про це повідомили BIHUS.Info та джерела hromadske.

За їхніми даними, у межах якого провадження проводили обшуки, поки невідомо.

Як написало видання ZN.UA з посиланням на джерела серед правоохоронців, у Голика забрали телефони та ноутбук, а обшуки відбувалися по справі «зливів» у НАБУ.

Офіційно НАБУ не повідомляло про ці слідчі дії. Юрій Голик публічно також їх не коментував.

Раніше 27 червня ЗМІ повідомили, що до колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка прийшли з обшуками через справу з витоком інформації з Національного антикорупційного бюро України. Тимошенко, який очолював координаційну раду з реалізації проєкту «Велике будівництво», підтвердив обшук, але заявив, що він відбувається у справі, до якої він «не має жодного стосунку».

У Юрія Голика співробітники НАБУ вже проводили обшуки в грудні 2023 року.

22 травня САП і представники поліції проводили обшуки вдома у представника НАБУ в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо «Великого будівництва». За словами співрозмовників УП, підставою для обшуків стало розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування щодо «Великого будівництва».

Після появи інформації про витік інформації першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углаву усунули від виконання повноважень за власною заявою.

Новини по темі