Генштаб ЗСУ повідомляє про 73 бойових зіткнення на фронті від початку доби

by Max

Загальна кількість бойових зіткнень від початку доби досягла 73. Найбільшу активність російські війська проявляють на Покровському напрямку, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 13:00.

За даними штабу, на Покровському напрямку уже 23 рази російські війська намагалися атакувати позиції ЗСУ – тривають боєзіткнення в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої та Сокола.

«На Краматорському напрямку окупанти атакують в районах Часового Яру та Кліщіївки. Сумарна кількість штурмових дій з початку доби – п’ять. Російський агресор проявляє активність на Торецькому напрямку, а саме в районі Торецька, Північного та Південного. Загалом ворог намагався п’ять разів потіснити наших захисників. Одне боєзіткнення ще триває», – вказано у повідомленні.

На Харківському напрямку без суттєвих змін, кажуть військові. На Куп’янському напрямку нараховується чотири атаки військ РФ, одна з яких в районі Піщаного ще триває.

Читайте також: «Підходимо до піку»: чого далі чекати від Росії – аналізує військовий експерт Гетьман

Також у збройних силах розповіли про атаки військ РФ на Лиманському, Курахівському, Времівському, Оріхівському напрямках.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, оприлюдненому в ніч на 28 червня, заявив, що російські війська зберігають темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому районі 18 червня і, ймовірно, мають на меті послабити український виступ у цьому районі.

Аналітики зауважили, що більш глибокий український виступ у районі Торецька на Донеччині зробить російські війська більш вразливими для українських контратак на південному фронті в напрямку Часового Яру і північному фронті – біля Авдіївського виступу.

Новини по темі